Όταν έχεις να περάσεις οικογενειακά αυτές τις γιορτές, τα τραπέζια με άφθονο φαγοπότι, οι χριστουγεννιάτικες μουσικές, οι χοροί και η ανταλλαγή δώρων είναι δεδομένη–και αν και όλα αυτά φαντάζουν χαρούμενα, μπορεί από πολλούς να θεωρούνται βαρετά αφού ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια “γιορτινή” ρουτίνα κάθε χρόνο. Φέτος, μπορείς να περάσεις πιο δημιουργικά τις γιορτές και να πρωτοτυπησεις, με τις πιο κάτω δημιουργικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες:

 

 

 

  • Πηγαίνετε σε εργαστήρι για χριστουγεννιατικες κατασκευες. Υπάρχουν πολλά εργαστήρια για μικρούς (και μεγάλους) ανά την Ελλάδα που έχουν όλα τα απαραίτητα για μοναδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές π.χ στολίδια, κάρτες, καπελάκια κά. Τσεκάρετε το δικό μας μικρό εργαστήριο κατασκευών στον περίπτερο 15 του Αστερόκοσμου (μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου) και περάστε την ώρα σας πιο δημιουργικά.

 

  • Κάνετε δικό σας κολάζ με φωτογραφίες και χριστουγεννιάτικες κάρτες.Οι αναμνήσεις των γιορτών είναι κάτι που θυμόμαστε για όλο τον χρόνο. Αντί, όπως οι περισσότεροι, να κάθεστε να βγάζετε οικογενειακές selfie για το Facebook και Instagram, πάρτε ένα χαρτόνι ή μικρό πινακάκι και συνθέστε μαζί ένα κολάζ από τις φωτογραφίες που έχετε βγάλει και εκτυπώσει τις γιορτές μαζί με DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες. Μπορείτε να το κρατήσετε και για μετά τις γιορτές ή να το φυλάξετε και κρεμάσετε για του χρόνου.

 

 

  • Φτιάξτε τα δικά σας μπισκοτάκια και αφήστε και για δώρο. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές αναμνήσεις όλων μας, είναι η μυρωδιά και ζεστασιά των μπισκότων και γλυκών που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο. Φέτος, δοκιμάστε μια συνταγή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και προσθέστε την δική σας πινελιά π.χ βουτήξτε τα μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα και μικρά ζαχαρωτά. Χωρίστε την παρτίδα σε μικρά χρωματιστά πουγκάκια των 6-7 μπισκότων, και πάρτε τα δώρο όπου πάτε επίσκεψη–έτσι δεν θα χρειαστεί κιόλας να πάρετε ακριβά δώρα ή να σταματάτε από τα ζαχαροπλαστεία κάθε φορά να πάρετε κάτι.

 

 

  • Διαλέξτε ρούχα και παιχνίδια για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το πραγματικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν έχει να κάνει μόνο με τα στολίδια και τις τυπικές οικογενειακές συγκεντρώσεις–έχει να κάνει επίσης με το να δίνουμε και σε άλλους (λιγότερου τυχερούς) χαρά και αγάπη. Εάν η τσέπη σας το επιτρέπει ή έχετε παιχνίδια και ρούχα από τα παιδιά σας σε καλή κατάσταση, διαλέξτε μαζί με τα παιδιά ρούχα και παιχνίδια για να πάρετε σε παιδάκια σε νοσοκομεία και οργανώσεις που το έχουν ανάγκη

 

  • Παίξτε παιχνίδια με τα δώρα. Εάν θέλετε να “πειράξετε” την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων ή το άνοιγμα τους κάτω από το δέντρο, μπορείτε να παίξετε ένα πιο πρωτότυπο παιχνίδι με τα παιδιά. Τυλίξτε τα πραγματικά τους δώρα και με το ίδιο περιτύλιγμα, τυλίξτε κάτι αστείο ή άσχετο π.χ τάπερ με κλωστές ή ένα κουτί με πατάτες. Βάλτε τα παιδιά να μαντέψουν πιο είναι το πραγματικό δώρο και πιο είναι το άσχετο κουνώντας απλά το κουτί χωρίς να σκίσουν το περιτύλιγμα.

Τιπ: κατέγραψε τις εκφράσεις τους μόλις ανοίγουν το άσχετο κουτί με μια κάμερα για γέλια μετά. Το πρώτο παιδί που θα μαντέψει σωστά θα κερδίσει μια μικρή χάρη ή ένα έξτρα δωράκι.