Είτε είσαι μόνος/η, είτε έχεις οικογένεια με παιδιά, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι οι γιορτές δυστυχώς είναι πολύ επιβαρυντικές για την τσέπη σου. Τα δώρα, τα φαγητά, οι διακοσμήσεις, ή ακόμα και οι αποδράσεις σε άλλο μέρος στοιχίζουν πολλές φορές τριψήφια ποσά και έναν ολάκερο μισθό για να καλυφθούν όλα μαζί. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που θέλεις να περάσεις αυτές τις γιορτές όμορφα αλλά με περιορισμένο budget; Ιδού μερικοί έξυπνοι τρόποι να περάσεις τις γιορτές με χαμηλό κόστος:

 

No. 1: Ψώνισε σε online outlet. Αντί να τρέχεις στα μαγαζιά για ψώνια της τελευταίας στιγμής, προτίμησε ελληνικά online μαγαζιά που έχουν προσφορές και εκπτώσεις αυτές τις μέρες και μπορούν να σου παραδώσουν την παραγγελία σου μέσα σε 2-3 εργάσιμες μέρες. Φυσικά, λόγω του ότι γίνεται χαμός ακόμα και στα online μαγαζιά, είναι καλό να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικώς για να επιβεβαιωθείς ότι μπορούν να σου στείλουν την παραγγελία σου σε 3 μέρες το πολύ χωρίς καθυστερήσεις γιατί αλλιώς θα αναγκαστείς να ψάχνεις και πάλι στα μαγαζιά για δώρα την τελευταία στιγμή και θα σπαταλήσεις τα χρήματα σου άδικα.

 

Νο.2:   Πηγαίνετε βόλτα οικογενειακώς σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο. Υπάρχουν πολλά θεματικά πάρκα ανά την Ελλάδα τα οποία θα σε χρεώσουν μόνο ένα μικρό ποσό για την είσοδο όπου μπορείς απολαύσεις πρόσβαση σε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια χωρίς έξτρα χρεώσεις. Εμείς στον Αστερόκοσμο, με μόλις 7 ευρώ είσοδο (ανά άτομο) σας προσφέρουμε απεριόριστη πρόσβαση σε 16 παιχνίδια, 2 πίστες παγοδρομίων, στο σπίτι των ξωτικών και του Αγ. Βασίλη, σε παραστάσεις μαγικών με τον γνωστό μάγο Grey Ampa, σε διάφορες θεατρικές & μουσικοχορευτικές παραστάσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις. Επιπλέον τα μικρά παιδιά μέχρι ενός μέτρου μπορούν να μπαίνουν στο πάρκο δωρεάν.

 

 

Νο.3: Πηγαίνετε στα χιόνια για σκι.  Ένας άλλος τρόπος να περάσετε οικογενειακά τις γιορτές με μικρό κόστος, είναι να πάτε σε ένα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο κοντά στην περιφέρεια σας. Ωστόσο, σε μερικά κέντρα ανά την Ελλάδα οι τιμές είναι τσιμπημένες και ανέρχονται σε πάνω από 25 ευρώ το άτομο–υπάρχουν ωστόσο κάποια κέντρα, όπως το Κέντρο Βασιλίτσας στην Πίνδο ή το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου τα οποία χρεώνουν 9-15 ευρώ ανά άτομο. Οι τιμές επίσης είναι περίπου 40% πιο χαμηλές τις καθημερινές παρά τα σαββατοκύριακα, οπότε αν σας βολεύει, είναι καλύτερο για την τσέπη σας να πάτε κάποια καθημερινή.

 

 

Νο. 4: Οργανώστε από κοινού τραπέζι με άλλον συγγενή ή φίλο. Τα τραπέζια πέραν των 15 ατόμων δυστυχώς, χρειάζονται τουλάχιστον 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ορεκτικών, των φαγητών, των ποτών, και των επιδορπίων) αν γίνονται από ένα νοικοκυριό. Αντί να επωμισθείτε εσείς όλο το κόστος ενός τραπεζιού, συμφωνήστε με ένα στενό συγγενή ή φίλο να μοιραστείτε το κόστος και να κάνετε το τραπέζι από κοινού στο σπίτι σας, το σπίτι του ή κάποιο άλλο τρίτο μέρος. Εάν σας ζητηθεί, μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιους να φτιάξουν τα δικά τους φαγητά ή γλυκά και να τα φέρουν στο τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε και χρήματα αλλά και έξτρα κόπο και χρόνο αφού δεν θα χρειαστεί να τα κάνετε όλα εσείς.

 

Να θυμάστε, οι γιορτές δεν χρειάζονται να είναι ακριβές και πολυέξοδες για να περάσετε καλά. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να περάσετε τις γιορτές με περιορισμένο budget.