Λίγες μέρες μόνο μας χωρίζουν από τέλος των γιορτών και για τους περισσότερους από εμάς, είναι μια ευκαιρία να χαρούμε και να αποδράσουμε από την καθημερινότητα μαζί με αγαπημένα μας πρόσωπα–οικογένεια ή και φίλους. Είτε αποφασίσετε να μείνετε σπίτι, είτε να πάτε κάπου έξω, ορίστε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, που δεν στοιχίζουν και πολύ.

 

 

Νο 1.: O  “κρυμμένος θησαυρός” με παραλλαγή. Όλοι σχεδόν ξέρουν το παιχνίδι “κρυμμένος θησαυρός” αλλά υπάρχει μια παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού, η οποία είναι ακόμη πιο συναρπαστική. Αντί να κρύψετε έναν θησαυρό σε ένα μέρος, κρύψτε πολλά μικρά δωράκια για τα παιδιά με μια όμως μόνο προϋπόθεση: να λύσουν τον εκάστοτε γρίφο που θα σχετίζεται με το κάθε αντικείμενο/δωράκι για να μπορέσουν να το βρουν. Για παράδειγμα, κρύψτε ένα δωράκι πίσω από την βιβλιοθήκη και ρωτήστε: με τι μαθαίνουμε πράγματα και ακονίζουμε το μυαλό μας; η σωστή απάντηση θα τους δώσει και σημάδι για το που κρύβεται ο θησαυρός.

 

 

Νο.2: Μάντεψε το τραγούδι. Παίξετε το παιχνίδι μαντέψτε το τραγούδι παίζοντας τα πρώτα

5-10 δευτερόλεπτα από ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι π.χ το μικρό τυμπανιστή σε μια σειρά από 10 χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο πρώτος που θα μαντέψει τα περισσότερα πιο γρήγορα, κερδίζει ένα μικρό συμβολικό δωράκι ή διαλέγει ποια χριστουγεννιάτικη ταινία θα δείτε όλοι μαζί οικογενειακώς.

 

 

Νο. 3: Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ και θεματικά πάρκα. Εξερευνήστε μοναδικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έξω από το σπίτι όπως το δικό μας πάρκο Αστερόκοσμος στην Θεσσαλονίκη με λούνα παρκ, παγοδρόμια, καρουζέλ, ξωτικόσπιτα, το σπίτι του Αγ. Βασίλη  και μουσικές εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και επιθυμίες μιας οικογένειας. Υπάρχουν επίσης χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στην Αθήνα, στα Τρίκαλα, στην Δράμα, στο Ηράκλειο Κρήτης και σε άλλες μεγάλες περιφέρειες σε περίπτωση που θα είστε αλλού.

 

 

Νο. 4: Γιορτάστε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Γιορτάστε και δείξτε στα παιδιά σας το πραγματικό νόημα των χριστουγέννων βοηθώντας παιδιά και άτομα που το έχουν ανάγκη. Αυτή την φορά, αντί να ψωνίσετε παιχνίδια μόνο στα παιδιά σας, βάλτε τα να επιλέξουν και παιχνίδια δώρο για άλλα παιδάκια που δεν έχουν την ίδια τύχη π.χ είναι ορφανά, φτωχά, παιδιά που είναι άρρωστα με σοβαρή ασθένεια στο νοσοκομείο. Μιας και τα παιδιά είναι “ειδικοί” στα παιχνίδια, σίγουρα θα επιλέξουν και κάτι καλό για άλλα παιδάκια. Γεμίστε μια σακούλα με τα παιχνίδια και πηγαίνετε όλοι μαζί να τα δωρίσετε εκεί που θέλετε. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε γλυκά ή σνακ όλοι μαζί και να τα προσφέρετε και αυτά. To πραγματικό νόημα των χριστουγέννων εξάλλου, είναι σε αυτές τις μικρές ναι μεν αλλά σημαντικές πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης.

 

΄Οπως και αν επιλέξετε να περάσετε αυτές τις γιορτές, η ομάδα του Αστερόκοσμου εύχεται σε εσάς και στην οικογένεια σας, Καλές γιορτές και ένα χαρούμενο 2019! Τα λέμε και του χρόνου….